Veneily, kalastus ja vesiluontomatkailu

TERVETULOA VENEELLÄ, LAIVALLA, KAJAKILLA TAI KANOOTILLA MUURUVEDELLE!

Järviluonto on Muuruveden helmi – tervetuloa veneilemään ja melomaan Tahkon vesireitille ja uimaan Muuruvedelle.

Tahkon vesireitin käyntikohteet löydät klikkaamalla tästä linkistä.

Muuruvesi on sopivasti Kuopion ja Tahkon puolivälissä Tahkon vesireitin mielenkiintoisena välietappina. Muuruvedeltä löytyy varsin hyvät maaseututaajaman palvelut seudulla matkaileville: kaksi ruokakauppaa: Topin Maatilamyymälä ja Pienen Traktorin Puoti, kahviloita, kampaamo, hieroja, Huoneistohotelli Teekki, mökkimajoitusta, kotiseutumuseo ja kaunis kirkko.

TOPIN MAATILAMYYMÄLÄN OMA VIERASVENELAITURI

Topin Maatilamyymälällä on oma vierasvenelaituri aisapaikoilla Tahkon vesireitillä Muuruvedellä Heikkilänlahdella n. 500 metrin kävelymatkan päässä Topin Maatilamyymälän myymälästä ja kahvilasta. Myymälässä on naisten ja miesten asiakas wc:t. Laiturin päädyssä on vierailijoille vapaa kylkipaikka päiväkäyttöön.

Vierasvenelaiturissa on Topin Maatilamyymälässä käyville veneilijöille päivävierailuun vapaita vieraspaikkoja VIERAS kyltteillä merkityillä venepaikoilla. VARATTU kyltteillä merkityt venepaikat ovat yksityisiä vuokrattuja venepaikkoja.

KALASTUS MUURUVEDELLÄ

Muuruvesi kuuluu Juurusveden kalastusalueeseen.

Juurusveden kalastusalueelle voit ostaa viikon tai vuoden viehekalastuslupia netistä täältä.

Kalapaikka.net sivuilta löydät muutakin tarpeellista tietoa liittyen kalastamiseen.

Topin Maatilamyymälä ei myy viehekalastuslupia Juurusveden kalastusalueelle.

Huomioitavaa on, että Muuruvedellä Heikkilänlahdella ja Kurikkalahdella kalastus on kielletty tilamme Alatalon vesialueella. Myös metsästys on kielletty Muuruvedellä Heikkilänlahdella ja Kurikkalahdella.

Roskat on kuljetettava vesialueelta pois hyvien veneilytapojen mukaisesti.

LINTUJEN PESINTÄRAUHA HUOMIOITAVA

Muuruvesi on järviluonnon helmi, jossa voi seurata mm. monien mielenkiintoisten vesilintujen elämää.

Lintujen pesiä ei saa häiritä eikä rikkoa pesintäaikaan ja on hyvä välttää liikkumista tärkeiden pesimispaikkojen läheisyydessä. Jos lintuemo karkotetaan pesältään tai poikasten läheisyydestä, hautominen keskeytyy ja pesintä voi sen vuoksi epäonnistua tai muut linnut tuhoavat nopeasti pesässä olevat munat tai rannoilla suojatta odottavat poikaset.

Pidetään huoli yhteisestä ympäristöstämme! Luonto kiittää.